2010/09/28

Kaip vaziavome prie juros.. (Gruzija: 9 dalis)

Si ryta kelemes anksti. 4.15 jau skubejo i aikste Mestijoje,kad uzsiimtume vieta marsrutkeje ir nereiktu likti kalnuose dar diena. Kelione lauke ilga.5 valandos kalnu keliuku is Mestijos i Zugdidi, o is ten dar 2 valandos i Batumi ir salia Batumi esanti nedideli miesteli ant juros kranto - Kvariati.

Marsrutkes - pagrindine viesojo susisiekimo priemone Gruzijoje. Tarpmiestiniai autobusai ar traukiniai veza ne visomis norimomis kryptimis. Marsrutke nusipelno atskiro aprasymo,nes si susisiekimo sistema veikia ypatingais ir mums nelabai iprastais principais. Marsrutkes vazineja be tiksliu grafiku. Zinomas apytikslis isvykimo laikas, o toliau viskas priklauso nuo to,kaip greitai susirinks keleiviai. Is anksto bilietu nusipirkti nera galimybes kaip ir neimanoma uzsirezervuoti vietos. Visuomet yra rizika,kad i marsutke netilpsi arba,kad teks laukti daugiau nei 2 valandas,kol susirinks keleiviai. Zodziu nuolatine nezinomybe,kiek laiko tesis kelione. Geriausia pervaziavimui is vieno Gruzijos regiono i kita butu skirti viena diena. Mes is Mestijos isvaziavome po valandos nuo isedimo, o Zugdidyje teko sedeti marsrutkeje pora valandu. Visa kelione is Mestijos i Batumi truko beveik 10 valandu.

Dazniausiai viena marsrutke aptarnauja 3-7 "vadybininkai". Jie renka keleivius,kazkam nuolat skambina, is keleiviu surenka pinigus uz kelione ir t.t.

Marsrutkes dar atlieka ir siuntu pervezimo funkcijas- vieno miestelio i kita siunciami pinigai ar kokie nors daiktai.

Bilieto uz kelione dazniausiai negausi arba jei gausi, ant jo data gali buti menesiu ankstesne arba keliones kaina ant bilieto skirsis nuo realiai sumoketos.

Gruzinai ruko be galo daug, todel nereiktu stebetis, jei marsrutkej nuolat rukys vairuotojas, o kartais ir keleiviai.

Bet pagaliau po varginancios keliones mes esame prie juros. Gyvename name ant kalno, o is namo terasos jura,kiek tik akys uzmato. Skaniai pavakarieniavome pakranteje, issimaudeme ir eisime ilsetis. Nusprendeme likusia keliones dali-keleta dienu- skirti poilsiui.

1 komentaras:

Kornė rašė...

Manau, kad siuntų pervežimas maršrutiniais autobusais tikrai nebloga idėja. Manau, kad ir Lietuvoje tai pasiteisintų. Bet dėl rūkymo mikriukę mane labai nustebino. Negi nerūkantys žmonės neprieštarauja?