2012/01/05

Kalnuose ieskau ramybes. 4 diena

Siandien oras nebuvo dekingas, todel nuspresta eiti pakopineti ledais. Tai uzsale kriokliai, kurie sudaro laipiojimui tinkama siena (ne 90 laipsniu, bet vidurkis turbut 70laipsniu). Lipi kaciu ir techniniu specialiu ledkirciu pagalba. Siena 35m aukscio :) oras net ir bunant pasislepus kuluare mus pastoviai "linksmindavo" - nuo kalnu slaitu uzpusdavo tokia puga, kad nebuvo kur detis, matomumas sumazedavo iki keliu metru.
Lipau lipau ir ilipau, na tikrai nera lengva: pakeltos rankos sala, o ledkirciais reikia dirbti pastoviai, kates irgi kapoji i leda, kad issilaikytun, o dar adrenalinas. Virsuneje pro keleta tarpeliu matosi begantis krioklio vanduo :) Nusileidus ranku pirstai atrodo priauge prie ledkirciu - susale ir surageje. Tik po 3min sugebejau atsiristi savo saugos virve. Antras lipimas buvo zymiai smagesnis, net juokais sugalvojome varyti kuo greiciau, kol apleis jegos, o jos senka greitai. Labiau atsipalaidaves ir pasitikedamas katemis ir kirtikliais greitai uzbegau 20m kol jau nebegaudziau kvapo ir paprasiau nuleisti.
Puiki diena, su sviesa pugose ir klampodami per sniegus grizome chaton, vel siltas dusas, alutis, stalo zaidimai.
Pabandziau "buchta na pare" - desertas, bandele isvirta garuose su uogiene ir sokoladu.. Niam niam :)

Gaila nera nuotrauku, nes nuo salcio labai greit ir netiketai nusedo telefonas, stovinti pugoje jo net nenorejau traukti. Taciau viliuosi, kad bus veliau geros filmuotos medziagos.

Surase Polis
Sent from my BlackBerry Omnitel

Komentarų nėra: