2010/09/22

Kaip vaiksciojome po kalnus Kazbeko papedeje (Gruzija 4dalis)

Vakar grizom Kachetijos i Tbilisi ir tapacia diena isvykome i Kazbegi.Kai sedejome marsrutkoje Tbilisio stotyje,dar nezinojome,kur teks apsistoti.Bet mums pasiseke,nes ta pacia marsrutke vaziavo moteris,kuri mums pasiule apsistoti pas ja. Moteris atrode inteligentiska,todel mes mielai sutikome. Kelias is Tbilisio i Kazbegi nepaprastai grazus. Jis veda per kalnus.3 valandos keliones neprailgo,mes grozejomes vaizdais. Tik kartais supykindavo,kai marsrutke pernelyg uzsupdavo vaziuodama serpantinais ar duobetu keliu. Atvyke i Kazbegi aiktelejome,kaip cia grazu. Miestelis isikures slenyje,apsuptame Kaukazo kalnu. Pro musu kambario langus grozejomes vaizdu i Kazbeko kalna,kurio snieguota virsune ryskiai matesi net nakti. Vakarienei gavome ivairiu patiekalu,tarp kuriu musu jau speti pamegti baklazanai ir chachapuri. Seimininke cia gamina gan astriai, kas mums labai patinka. Siandien is tradiciniu patiekalu ragavome dziondziovali (troskinti medziu pumpurai apibarstyti svogunu ziedais) ir xinkali (perauge koldunai,valgomi rankomis stengiantis,kad neisbegtu viduje esantis skystis)

Siandiena kelemes anksti,sios dienos tikslas uzlipti i Kazbekio papedeje esansia baznycia ir galbut prieiti ledyna. Abu drasiai galime pasakyti,kad po tokius grazius kalnus vaikstome pirma karta gyvenime. O ir diena mums pasitaike sauleta ir silta. Sunku cia nupasakoti, kaip buvo grazu. Veliau ikelsime siek tiek nuotrauku,bet ir jos vargu ar perteiks matytus vaizdus ir kalnu didybe. Pakilome iki kalnu perejos nuo kurios Kazbekas atrode jau ranka pasiekiamas. Matesi puikus vaizdas i nuo kalno 'nubegusi' ledyna. Dienos zygis truko beveik 8 valandas. Uzlipome i 2940m nuo 1760m(Kazbegi miestelio).

Sedim dabar po vakarienes ir duso ir ziurim pro langa i Kazbeka ir virs jo besirenkancius debesis. Tikimes,kad ryt oras nepabloges.

Dar siek tiek ispudziu apie sia sali ir ypac si regiona:ryte pazadina gaidys,po kiema laksto vistos. Miesto gatvemis vaiksto karves,arkliai,asilai,liutu dydzio sunys,vistos. Keliuose reikia buti ypac atsargiems,kad neatsitrenkti i karviu ar aviu banda:)

1 komentaras:

suo rašė...

Grazus ispudziai :)