2010/06/28

II Lietuvos Aitvarų Lygos etapas Kaune

Birželio 20 dieną, Sekmadienį, kartu su kitais sportinių aitvarų megėjais rinkomės Kauno Aleksoto Aerodromo teritorijoje. Čia vyko klubo '108 aitvarai' organizuojamas antrasis sezono etapas. Šįkart mus lydėjo puikus oras, nes nelijo, nebuvo per karšta. Vėjas buvo neblogas, 3-4m/s, tik vietomis, o ypač per mano baletą buvo gerokai nusilpęs. Niekis, čia jau tokia šio 'žaidimo' dalis, jog kaip gamta tuo metu tau duos, taip ir turėsi surasti 'bendra kalbą' su vėju :)

Šiose varžybose turėjome svečių iš Rusijos. Susipažinome ir susirungėme varžybose su Mike'u ir Anton'u . Gaila, kad Natalia ir Viatcheslav'as turėjo išvykti dieną ankščiau.
Vytautas palaikė svečių 'deltą' :)
Kaip įprasta, dalyvavome tiek porinėse, tiek individualiose (pažengusiųjų) kategorijose. Pirmą kartą varžybose Lietuvoje galėjome skristi su puikiai silpname vėjyje besijaučiančiais T4 aitvarais.
Porinėse labiausiai džiugino tai, kad dalyvavo net 4 poros. Valio!
Skridome pirmi: patenkinamai suskridome figūras, vienaip ar kitaip pavyko padaryti dviejose figūrose buvusius 2point nuleidimus. Atėjo 'deserto', baleto, eilė. Nors padarėme nemažai techninio broko, bet šiose varžybose suskridome bene geriausiai kiek iki šiol esam skridę oficialių pasirodymų metu. Ačiū Ričardui, Fivedots, kad viskas buvo užfiksuota video medžiagoje ir galime ne tik paanalizuoti, bet ir pasidalinti su blogo skaitytojais :)

Varžybų rezultatai.
Individualių (pažengusių) varžybų metu vėjas tapo nepastovus, silpo. Vienu metu dingus vėjui teko net daryti pertrauką, tačiau laimei vėjas, šiektiek pakeitęs kryptį, stabilizavosi ir galėjome užbaigti visų 6 pilotų pasirodymus.
Varžybų rezultatai.
Puikus etapo organizavimas, oras, superinė vieta, geros nuotaikos - laukiam kitų metų, Kaune, Aleksoto Aerodrome.

P.S. Žiauriai pavydim kauniečiams, kurie turi tokią puikią vieta leisti aitvarus :)
--
Nuotraukos Tomo (KeturiVėjai) ir Dalios. Video Fivedots.