2011/04/13

3 dalis: Trumpa stotele Chengdu ir kelione i Tibeto pasieni

Chengdu dar viena trumpa musu stotele. Tai didelis 8mln gyventoju miestas - Sichuan provincijos sostine. Apziureti galejom tik pro automobilio langa vaziuojant is oro uosto I hosteli ir kita diena isvykstant I kalnus.
Kelione I kalnus truko 10val. Turejo buti maziau, taciau turejome rinktis ilgesni marsruta iki nakvynes vietos, nes I si Sichuan regiona daznai turistai nera ileidziami. Pasitaiko postu, kur vietines valdzios atstovai del vykstanciu protestu uz Tibeta neleidzia pasaliniu. Taip cia kalnuose jau vyrauja Tibeto kultura, zmones savo isvaizda nera panasus tarkim I Pekine ar Chengdu sutiktus. Ju oda tamsesne, veido bruozai ir kuno sudejimas smulkesni.
Vaziavome ilgai ir nuobodziai, daugeli vietu mateme begalines statybas: uztvankos, keliai, gamyklos, gyvenamieji namai - ir visa tai kalnuose, siauruose sleniuose. Matosi kaip Kinija zengia I prieki ir sekmingai vysto savo infrastruktura ir sioje vietoje.
Po ilgo kratymosi autobusiuke atvykome I Damba. Tai yra tipine kalnu gyvenviete. Kaikurios moterys cia devi drabuzius su tradiciniais akcentais. Namai ismarginti ivairiais tibetietiskais ornamentais. Zmones sypsosi, sveikinasi.
Jau buvo vakaras, todel skaniai pavalgeme naminiu noodlu (tai tokie makaronai) ir ejome miegot. Toliau tesime kelione po vietinius kaimelius, pazinsime kultura bei galbut pavyks ir siektiek pavaikscioti po kalnus.
BlackBerry®Bitė

Komentarų nėra: