2010/09/21

Kaip ieskojome vienuolyno uolose.. (Gruzija: 3dalis)

Antra diena Kachetijoje. Kol pusryciavomesu vaizdu kalnus,atejo kaimyne ir atnese mums saldziu vynuogiu. Ji nekalbejo rusiskai,tai deja nepavyko pasikalbeti,taciau pasikeiteme sypsenomis ir issiskirsteme. Turejome grazinti lekstute tai vakare eidami i vietine parduotuvele nuneseme jai lekstele su sauja turetu migdolu.

Diena oras buvo puikus,todel nusprendeme apsizvalgyti po apylinkes, o tiksliau pagal apytikrius aprasymus ir vietinius zemelapius bandeme pasiekti kalnuose esanti uoloje esanti vienuolyna. Ju yra keletas salyje, taciau sis beveik neprieinamas ir toli grazu neturistinis. Pradzioje isejome nieko daug nesitikedami, taciau siektie nusileide sleniu jau kulniavome salia placiavaga turincios taciau vos poros metru skersmens Kisishevi upes. visos cia upes neitiketinai nuseke. Vietiniai sako, kad nebuna sniego kalnuose ir upes katastrofiskai apnyko. Salia upes ejo miskoveziu ismaltas kelias, pravaziavo ir keli medziais uzsikrove sunkvezimiai-tankai. Po 3-4km ejimo pamateme aukstai ant skardzio vienuolyno langu angas.netrukus radome ir keliuka panasu i takeli-pajudejome aukstyn.neuzilgo prikopeme sena pagal aprasymus VIIa. cerkve. Ji visa apgriuvus,apaugus didziuliais medziais, taciau iejus i vidu, kur arka apgaubia altoriaus vieta pasijutome lyg budami sakralineje aplinkoje. Bandeme lipti toliau, taciau jau praktiskai ne takeliu. Slaitas vis statejo, laikytis beveik nebeliko uz ko. Liko nedaug, matesi keletas skardyje padarytu langu, taciau toliau lipti buvo perdaug pavojinga. Susitaikeme su tuom ir pasukome atgal. Praejome viso 10km, per 3,5val. Geras zygis pries tolimesne keliones dali i Kaukazo kalnus.

Vakare tvarkemes, skalbemes, valgeme ir sulaukeme netiketu sveciu: pirma mus aplanke vietine 9metu mergaite kalbanti tik gruziniskai, su kuria bendravome pirstu ir bendru zodziu deka, o veliau netiketai atvyko lietuviu kompanija, kurie pasirodo apsistoje pas vietinius gruzinus tame paciame kaime ir zino musu namelio seimininkus. Pavaisinome juos turetu vynu, poto paaiskejo, kad atskridome i cia tuo paciu lektuvu ir isskrisime kartu;) pasaulis mazas

Kelione tesime Kaukazo kalnuose..Kazbegi

2 komentarai:

Visi keliai veda Kupiškin rašė...

O tai Borjomio saltinius jau aplanket? tiekimo linija pramusot? as jau logistika suderinau:)

Polis rašė...

Dar neaplankem bet geriam visur,bo jis cia 2kart kaip pigesnis nei LT. Praminem si gerima 'Gruzinisku RedBull'