2009/11/21

OSOW Osle

Taip jau sutapo, kad darbo reikalais teko išvykti į Oslą spalio 11d. Prieš tai gavau naujienlaiškį iš skandinavų aitvarų komandos Aerialis, kad OSOW proga visi aitvaristai renkasi Osle toje pačioje vietoje, kaip ir kiekvieno mėnesio pirmąjį savaitgalį. Taigi įsimečiau aitvarą į kelionę.
OSOW dieną lijo lietus ir Ekeberg pievoje sutikau tik Sven ir Kjetil iš Aerialis. Nebuvo tik pačio Aerialis komandos kapitono švedo Anders. Šiek tiek paskridome, paplepėjome ir palikau juos toliau skraidyti. Jie pratę prie lietaus :) Norvegai patvirtino iš anksto susidarytą nuomonę, kad skandinavų skraido mažai. Norvegijoj jie yra pagrindiniai aitvarų pardavėjai ir vieni žinomiausių aitvaristų. Patys skraido su Nirvanom ir Cosmicais. Pasirodo, stunt varžybų Skandinavijoje taip pat beveik nėra. Jie patys keletą kartų organizavo Trick Party, bet daugiau to nedaro, nes pasak jų, tai reikalauja labai daug darbo ir patiems netenka dalyvauti, nes nebelieka laiko pasiruošti. Pagrindinis Skandinavijos aitvaristų renginys kiekvienais metais birželį Danijoje vykstantis Nordic Kite Meeting. Kai paklausiau apie žymiausius Skandinavijos aitvarų gamintojus, paminėjo dizainerį švedą, kuris aitvarų jau nebegamina (nebepamenu jo vardo dabar) ir naująjį švedų aitvarą "Seven". Norvegai patys stebėjosi, kad stunt aitvarai Skandinavijoje nėra labai populiarūs, nors ten jie "gauna daug gero vėjo". Vis didesnio populiarumo ten susilaukia power kaitai.
Labiausiai pavydžiu Oslui vietos, kur jie skraido. Tai didžiulis plotas pievos visai netoli centro ant kalno. Pastovus vėjas ir mažai žmonių. Kad taip mums į Vilnių tokią vietą.
Šiek tiek apie OSOW Osle čia. Ir kelios nuotraukos iš mano telefono.

3 komentarai:

MaGnet`as rašė...

Tai aisku jie skrenda su Nirvanom :) Jie gi protingi zmones... :) O po siandien ghost pabandymo labai labai teigiamai emiau mastyt apie ji kaip lightwindini triuku aitvara.
Zodziu aitvaru pasirinkimas pateisinamas ir motyvuotas :)

Polis rašė...

Katik Magnetas najexal ant visu, kurie skrenda ne su Nirvanom :) ..bet kad mes cia LT nedaug aitvaru aplamai esam bande :)

MaGnet`as rašė...

Nu tas tiesa :) O ir salygos aitvaram bandyt anaiptol ne kasdien pasitaiko. Bent vilniuje ir bent dirbantiems :)