2009/08/03

Dviračiu per Neringą

Visų pirma, tai Neringos dviračių trasa yra tikrai geriausia visoje šalyje (sakykit jei žinot geresnių). Ji yra viena iš Pajūrio dviračių trasos sudedamųjų dalių.
Nėra didelių įkalnių, nuokalnių, nuostabi gamta, puikūs vaizdai, sutvarkytos poilsio vietos, tvarkingas takas, šalia ošianti jūra, gaivus vėjas, kopos - visa tai, ką mes pamatėme, patyrėme važiuodami dviračiu iš Smiltynės į Nidą.
Šeštadienį anksti ryte (07.25) pasukome link Klaipėdos. Atvykę į naująją perkėlą pastatome automobilį į šalia esančia stovėjimo aikštelę (5lt/para), nusiimame dviračius, perkame bilietus į keltą (2,9lt/dviratis+žmogus).
Apie 10val jau sėdime kelte. Oras puikus, nors buvo pranašautas lietus (ačiū sinoptikam :).
Mynėme su sustojimais pavalgant, aplankant Naglio rezervate esančias Mirusias kopas bei žinoma pa'geocachinant'.
Per nepilnas 5 val psiekėme Nidą. Dviračio kelio matuoklis rodė 53km., vidutinis greitis apie 16km/h (1 dienos maršrutas). Taigi jau po pietų gulėjome sau prie jūros ir eilinį kartą sau kartojome: kiek atrodo nedaug reikia, kad atitrūktum nuo visko, pabėgtum nuo rutinos, įveiktum nedidelį fizinį barjerą ir jaustumeis laimingas ir pilnavertis - Puikus jausmas..
Vakare vaikščiojome po Nidą, leidome dviračiam pailsėti :) Radome keletą 'lobių', atsigėrėme alaus. Pernakvojome paskubomis savaitės begyje rezervuotame kambarėlyje ir ryte išsiruošėme į kelionę atgal. Susitarėme su jaunu autobuso vairuotoju ir šis mus ir mūsų dviratukus pametėjo iki Juodkrantės, nuo ten, mūsų nuomone, ir prasideda gražiausia Nerijos dalis per kurią veda dviračių takas. Aplankę Raganų kalną, važiavome link Klaipėdos su sustojimais pasimaudant bei pa'geocachinant'.
Kad įveiktume visą trasą (nes nuo Smiltynės perkėlos, kur pradėjome, iki Neringos pradžios nemaža atkarpa), tai pasukome link Jūrų muziejaus ir molo, kur mūsų kelionė baigėsi ir Neringa buvo 'įveikta' (2 dienos maršrutas). Antrą dieną numynėme 38km.
...grįžome į Vilnių pavargę, bet laimingi :)

2 komentarai:

Visi keliai veda Kupiškin rašė...

no taukas or samagonas before bike sezonas. If you do taukas or
samagonas and no training, kaimietis from other village will pagaidins
you during bike race

Unknown rašė...

Gal to Monciau nebekomentuok... Pats ir esi kažkoks tauks with samagons kvaps. dviračiai Klaipėdoje yra labai gerbiami.